Igor Grosu răspunde „saluturilor” venite de la Kremlin: „Obiectivul nostru este integrarea europeană”
Full Article 3 minutes read

Igor Grosu răspunde „saluturilor” venite de la Kremlin: „Obiectivul nostru este integrarea europeană”

Președintele Parlamentului Igor Grosu îi răspunde reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova la avertizările privind alinierea Moldovei la sancțiunile occidentale. Speakerul a spus în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV că e tipul ca cei din Rusia să înțeleagă că „noi suntem consecvenți”, iar obiectivul țării noastre este integrarea europeană.

„Noi deja suntem obișnuiți cu aceste saluturi. Cred că e timpul că ca ei să înțeleagă și doamna (n.r Maria Zaharova) și cei care sunt șefii ei, că noi avem un atu al nostru, noi suntem consecvenți. Și ei cunosc încă de când eram în opoziție, noi am spus că obiectivul nostru este integrarea europeană. Așa consecvenți, modești, mici cum suntem noi, am abținut statutul. Și noi asta rugăm să respecte țările, inclusiv Federația Rusă, alegerea poporului Republicii Moldova”.

Grosu a reiterat că țara noastră consideră că în Ucraina sunt comise atrocități, de aceea alături de alte 40 de state a fost semnată o declaraţie de susţinere a Ucrainei prin care cere Curţii Internaţionale de Justiţie să pedepsească Federaţia Rusă.

„Vinița azi – 22 de oameni, dintre care 3 copii. Asta e atrocitate. Și da, noi ne-am aliniat împreună cu 50 de state. Acesta este mesajul și doleanța către cei care îi spun doamnei (n.r Maria Zaharova) și să iasă periodic și să facă declarații în adresa noastră”, a mai spus speakerul.

Cu referire la declarațiile purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, șeful Parlamentului a spus că ele vin în disonanță cu alte declarații a tot felul de generali, care erau trezi, mai puțin trezi, care vorbeau altceva și făceau amenințări la securitatea Republicii Moldova. Noi ne apărăm, tot ce o să fie pentru armata noastră, a spori capacitățile noastre defensive”, a precizat președintele Parlamentului,

De asemenea, oficialul a recunoscut că sunt persoane și de la Chișinău, inclusiv din Parlament care încearcă să agite spiritele.

„De la Chișinău avem coloana a cincea, care este și în Parlament și în afara Parlamentului care pregătesc costumele, colacii, visează sosirea eliberatorilor. Sunt, trebuie să recunoaștem lucrul acesta. Nici până acum cei din Parlament nu au avut tăria să iasă și să-și spună părerea ce se întâmplă în Ucraina, nu au libertate”, a afirmat Igor Grosu.

Amintim că pe 14 iulie, Zaharova a avertizat Moldova să nu se alăture sancțiunilor Occidentului, în timp ce Peskov a îndemnat țara noastră să nu trateze Rusia ca pe o amenințare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: