Îi adoră pe Suruceanu și Zdob și Zdub iar pe Moldova o vede ca pe o soră. Verka Serdiucika spune „Russia, Goodbye”
Full Article 5 minutes read

Îi adoră pe Suruceanu și Zdob și Zdub iar pe Moldova o vede ca pe o soră. Verka Serdiucika spune „Russia, Goodbye”

Actorul comediant Andrei Danilko, cunoscut drept Verka Serdiucika, a oferit un interviu jurnalistului moldovean Dumitru Garcaliuc. Danilko a spus că adoră cetățenii și muzica din Moldova, menționând pe Ion Suruceanu și Zdob și Zdub. El a mai precizat că țara noastră i se asociază „cu niște dulciuri foarte scumpe, puține în cantitate, dar atât de dorite”. La moment, artistul pregătește un turneu care va face înconjurul lumii – „Russia, Goodbye!”, așa se numește turneul.

În cadrul unui interviu realizat la Kiev de Libertatea, artistul a vorbit cu entuziasm despre Moldova.

„Moldovenii sunt foarte buni. Eu vă ador. Ador muzica voastră, interpreții voștri, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub. Încă din copilărie Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atât de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe. Amintirile din Moldova au gustul de prune în ciocolată și vișină în alcool. Asta aduceau de la Chișinău – «bomboane», așa se numeau, nu? Mă topeam după ele”, a spus Danilko.

Faptul că a făcut parte din Uniunea Sovietică, a adăugat Danilko, îl face să perceapă Moldova ca pe o soră.

„Nu cred că voi putea vreodată să mă debarasez de această senzație. Și nici nu-mi doresc. Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba «moldovenească», atât de melodios. Când eram copil și-l ascultam pe Ion Suruceanu interpretând în «moldovenească», îmi imaginam că e în italiană”, a mai spus artistul.

Danilko a vorbit și despre noul turneu pe care renumita interpretă ucraineană Verka Serdiucika îl va începe din Polonia și cu care va face înconjurul lumii – „Russia, Goodbye!”, așa se numește turneul.

„Acum încercăm să găsim o formă potrivită de prezentare, care, în același timp, ar accentua nevoia de susținere pentru Ucraina și ar resuscita interesul mondial față de acest război. Chiar dacă jucăm personaje comice, scopul nostru este să transmitem o poziție fermă, puternică, așa cum a fost atunci când rușii m-au învinuit de „Russia, Goodbye!”, cuvinte care în 2007 nu au fost rostite”, a spus Danilko.

Presa Kremlinului l-a acuzat anterior pe artist că în loc de „Lasha Tumbai” ar fi pronunțat „Russia, Goodbye”.

„Acum însă „Russia, Goodbye!” este genericul turneului. (…) În 2007, „Lasha Tumbai” a fost un joc de cuvinte prin care ați subînțeles, de fapt, „Russia Goodby”? – Sigur că nu. La acel moment eram extrem de popular, Serdiucika atinsese apogeul în Rusia. Conducătorii de la „Pervîi Kanal” și-au ieșit din sărite când au văzut că reprezint Ucraina la Eurovision și că am depășit Rusia. Serdiucika a terminat pe doi, la un pas de victorie, iar rușii s-au clasat pe trei”, a menționat artistul, care a adăugat că rușii au decis „să-l pedepsească”.

„Au inventat această istorie despre „Russia, Goodbye!”. Acum înțeleg că războiul meu personal împotriva Rusiei a început în 2007”, a declarat Andrei Danilko.

Întrebat cum își explică de ce Putin a declanșat războiul, artistul a răspuns: „Am încercat de nenumărate ori și nu am găsit nici o explicație. Această dilemă face parte din domeniul psihiatriei, pentru că eu îl consider complet ieșit din minți. Putin este un omuleț frustrat, prins în colț, care încearcă cu orice preț să-și realizeze planurile. El e conștient că nu mai are nici o scăpare”.

Danilko a spus că s-a întâlnit anterior cu Putin și chiar a discutat.

„Eram deghizat în Serdiucika, adică eram în rol. Înainte de întâlnire am băut destul ca să mă simt ușor amețit. Când l-am văzut, i-am făcut din deget ca să se apropie de mine. În replică însă el mi-a arătat eu să mă apropii de dânsul și eu l-am ascultat. Am avut o conversație foarte drăguță și, la acel moment, anul 2004, el era tipul de om care poate să te facă să te îndrăgostești de dânsul. El știe să insufle această senzație prin atenția pe care ți-o oferea, prin interesul pe care ți-l manifesta. El a fost amabil și ne-a invitat la masă, eu însă, fiind în stare de ebrietate, am decis să refuz. Și el a apreciat acest lucru”, a spus el.

Putin de atunci și Putin cel de acum sunt două persoane complet diferite, a menționat Danilko: „Și asta afirmă nu doar cei care comunicau cu dânsul la vremea aceea, dar și persoanele din cercul lui apropiat. Doi oameni diferiți”.

Verka Serdiucika s-a numărat printre cele mai mari vedete din Rusia, deseori evoluând pe aceeași scenă alături de Alla Pugaciova sau Sofia Rotaru. În 2007, Verka a devenit cunoscută în întreaga lume, după ce s-a clasat pe locul doi la Eurovision, unde a reprezentat Ucraina.

După începutul războiului din 2022, Andrei Danilko, omul care o interpretează pe Verka Serdiucika, a ajuns pe lista neagră a Moscovei. Artistului i-a fost interzisă intrarea în Rusia în următorii 50 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: