Îl vor pe Igor Dodon în fruntea țării. 22 de președinți și vicepreședinți de raioane au susținut un briefing la sediul PSRM
Full Article 3 minutes read

Îl vor pe Igor Dodon în fruntea țării. 22 de președinți și vicepreședinți de raioane au susținut un briefing la sediul PSRM

22 de președinți și vicepreședinți de raioane au susținut pe 10 noiembrie un briefing de presă la sediul PSRM, în cadrul căruia și-au manifestat susținerea pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale. Unii dintre ei au vorbit în română, alții în rusă, găgăuză sau bulgară. Oficialii au invocat mai multe motive pentru care nu-și doresc ca Maia Sandu să devină președintă, inclusiv informații despre care candidata PAS a declarat în repetate rânduri că sunt false și ar fi fost lansate de PSRM ca să sperie alegătorii. 

Potrivit președintelui raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, peste 400 de primari și-au declarat susținerea pentru candidatul independent Igor Dodon, susținut de PSRM. Acesta a declarat că fermierii care își exportă marfa în Rusia sunt îngrijorați de faptul că, în cazul în care se va schimba președintele țării, nu vor fi prelungite „privilegiile pentru export pe piața rusă”.

„Aceasta înseamnă pierderi de milioane de lei, falimentarea agricultorilor, lipsa locurilor de muncă și nevoia ca cetățenii rămași fără ocupație să plece peste hotarele țării”, a declarat Rusnac.

Ghenadii Mitriuc, președintele raionului Ungheni, a ținut un discurs în rusă. El a declarat că reprezintă președinții raioanelor Rezina, Călărași, Dubăsari și Anenii Noi. Potrivit acestuia, Igor Dodon a susținut proiectele de infrastructură, pe când Maia Sandu le-a blocat. De asemenea, el a amintit de închiderea școlilor pe vremea când Maia Sandu era ministru al Educației și a declarat că dacă va ajunge președinte, ea va închide și spitalele.

„Împreună cu noi sunt 70 de primării din zona centrală a țării, care au semnat o declarație în susținerea candidatului Igor Dodon”, a declarat acesta.

Ulterior, a ținut un discurs președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, care a anunțat că reprezintă 7 raioane din sudul țării și peste 60 de primării. El a îndemnat „toți oamenii buni” să îl voteze pe Igor Dodon. Acesta a acuzat-o pe Maia Sandu că ar vrea să lichideze „jumătate din satele țării” , fiind consiliată de fostul premier, Ion Sturza.

Ion Topal, președintele raionului Comrat, a vorbit în numele reprezentanților raioanelor Ceadîr-Lunga și Vulcănești. El a declarat că 20 de primării din UTA Găgăuzia îl susțin pe Igor Dodon la funcția de șef al statului.

„Într-un moment greu pentru poporul nostru, Maia Sandu a lăsat funcția de premier și a plecat. Nu știu cum ar putea fi prima persoană în stat”, a declarat acesta, iar la final a adresat și câteva cuvinte în găgăuză.

Președintele raionului Basarabeasca a transmis un mesaj în bulgară și în rusă: „Petse 80% dintre locuitori l-au susținut pe Igor Dodon în primul tur și vor proceda la fel și în cel de-al II-lea”.

***

Amintim că Maia Sandu, candidata PAS la funcția de președintă a țării, a declarat în repetate rânduri că informațiile privind eventuala închidere a școlilor sau a spitalelor, lichidarea raioanelor sau înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă ar fi lansate de către contracandidatul său, Igor Dodon. De asemenea, ea susține că informațiile respective sunt promovate de stafful lui Dodon, inclusiv prin intermediul pliantelor distribuite alegătorilor.

„Este o presiune enormă pe funcționari, este șantaj pe primari. Încercări de a frauda și foarte multă denigrare și minciună. Iată așa încearcă Igor Dodon să câștige aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: