„Îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor”. Năstase răspunde acuzațiilor că ar fi preluat schemele lui Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor”. Năstase răspunde acuzațiilor că ar fi preluat schemele lui Plahotniuc

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Igor Dodon. Într-o postare pe pagina sa de facebook, publicată astăzi, 3 decembrie, fostul ministru de Interne infirmă acuzațiile șefului statului, potrivit cărora acesta ar fi „preluat unele scheme de-ale lui Vladimir Plahotniuc, atâta timp cât s-a aflat în fruntea MAI”.

„Consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari”, a scris Andrei Năstase.

Mai mult, liderul PPDA a precizat că nu va mai tolera „manipularea prin minciună și subterfugii penibile” iar „fake news-urile, minciunile și atacurile la persoană nu mai pot rămâne în afara consecințelor legale”. Prin urmare, acesta a anunțat că va cere să i se facă dreptate în instanțele de judecată.

„Așa cum am avertizat public anterior că vor fi dați în judecată toți, dar absolut toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei, îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare”, a anunțat Năstase.

Amintim că ieri, 2 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Igor Dodon a declarat că Andrei Năstase ar fi vrut să preia schemele lui Plahotniuc și că despre asta „știe jumătate de oraș, oameni de afaceri cu care el vorbea”. Mai mult, șeful statului a spus că ar exista și un video în care Năstase ia bani de la cineva, însă pe care Dodon nu l-a văzut. Despre acest lucru președintele i-a spus personal și Maiei Sandu de câteva ori.

Igor Dodon a mai spus că despre aceste acțiuni cunosc și ambasadorii acreditați în Republica Moldova, iar „Năstase este, de fapt, cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri externi.”

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: