Imaginile în care procurorul general interimar Dumitru Robu numără €10 mii vor fi verificate de Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Imaginile în care procurorul general interimar Dumitru Robu numără €10 mii vor fi verificate de Procuratura Anticorupție

Procurorul Ina Frunză-Bargan va verifica imaginile video în care procurorul general interimar Dumitru Robu numără bani. Procurorul general interimar a cerut Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să verifice circumstanțele apariției materialului video în presă. La rândul său, activistul civic Veaceslav Valico a solicitat Consiliului ca și Robu să fie verificat. CSP a transmis ambele contestații Procuraturii Anticorupție. Aceasta este a doua plângere pe numele lui Robu, în care Consiliul a solicitat verificarea.

Robu a precizat că s-a adresat CSP-ului în calitate de „simplu cetățean” și a cerut să fie desemnat un procuror ca să fie verificate materialele video, apărut în presă, în care se vede cum numără o sumă mare de bani în valută străină.

Raportor a fost membrul CSP Eduard Varzari, care a declarat că apariția înregistrărilor în mass-media poate fi asociată cu corupție pasivă și profit de influență. Pe lângă aceasta, Varzari a declarat că la CSP s-a adresat și activistul Veaceslav Valico, care a cerut să fie numit un procuror care să-l verifice chiar pe Robu. Varzari a propus ca ambele plângeri să fie verificate de același procuror.

La ședință a venit și Valico. „Sunt fapte, sunt oameni care le-au transmis presei. Însuși faptul filmării confirmă că Robu nu a știut că este filmat”, a declarat Valico.

Drept urmare, Consiliul a desemnat-o pe procurorul Ina Frunză-Bargan să verifice ambele plângeri.

***

Amintim că, în luna noiembrie, în presă a apărut o scurgere de informații în care este vizat procurorul general interimar Dumitru Robu. Este vorba desore o înregistrare video în care se vede cum acesta primește o sumă mare de bani. Autorul anonim a menționat că banii ar fi fost mită pentru a a influența soluționarea unui dosar, în care ar fi fost implicat un funcționar.

La rândul său, Robu a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul Procuraturii Generale că a primit suma de 10 mii de euro pentru un automobil care aparține cumnatului său și care au fost transferați acestuia peste hotare. Dumitru Robu a mai spus că s-ar încerca manipularea opiniei publice și denigrarea sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: