Impozite mai mari pentru rușii care au părăsit țara. Autoritățile din Federația Rusă pregătesc un proiect de lege
Full Article 2 minutes read

Impozite mai mari pentru rușii care au părăsit țara. Autoritățile din Federația Rusă pregătesc un proiect de lege

Potrivit președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, rușii plecați din țară trebuie să înțeleagă că cea mai mare parte a societății ruse „nu susțin acțiunea lor – ei cred că aceștia și-au trădat țara”. Astfel, el a anunțat că se pregătește un proiect de lege cu privire la creșterea impozitului pentru cetățenii ruși care au părăsit Federația Rusă. 

Deputații Dumei de Stat elaborează un proiect de lege privind creșterea impozitelor pentru rușii plecați din țară, inclusiv după 24 februarie. Anunțul a fost făcut de președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, pe 25 decembrie.

„Sunt și cei care consideră că este necesar să se acorde preferințe și beneficii celor plecați din țara noastră pentru a se întoarce înapoi. Nu este corect. Este corect să anulăm preferințele pentru cei care au părăsit Federația Rusă și să introducem pentru ei o cotă de impozitare mai mare. Lucrăm la modificările legislației în acest sens”, a comunicat Volodin, pe Telegram.

Potrivit oficialului din Rusia, cetățenii ruși care au plecat din țară ar trebui să înțeleagă că cea mai mare parte a societății ruse „nu le susțin acțiunea – ei cred că aceștia și-au trădat țara, rudele și prietenii”. „Până astăzi, cei plecați nu numai că lucrează la distanță în companiile rusești, ci se bucură și de toate beneficiile”, a adăugat Volodin.

***

În luna octombrie, Forbes menționa că din momentul în care a fost făcut anunțul cu privire la mobilizare, din Rusia au plecat aproape 1 mln de oameni. Conform unei alte surse, din administrația prezidențială, ar fi vorba despre 600 000 – 700 000 de ruși. Nu este clar câți dintre aceștia au plecat în calitate de turiști.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: