În 15 localități din Moldova, inclusiv în mun. Bălți, se desfășoară alegeri locale noi
Full Article 2 minutes read

În 15 localități din Moldova, inclusiv în mun. Bălți, se desfășoară alegeri locale noi

În 15 localități ale Republicii Moldova, inclusiv în municipiul Bălți, se desfășoară pe 21 noiembrie, alegeri locale noi. Peste 130.600 de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la secții ca să-și aleagă primarii.

Cei mai mulți alegători urmează să participe la scrutin în mun. Bălți, acolo sunt înregistrați 101.937 cetățeni cu drept de vot, potrivit Moldpres.

Cei mai puțini votanți incluși în registrul alegătorilor se află în localitatea Ștefănești din raionul Ștefan Vodă, unde sunt contabilizate 937 de persoane.

Pentru desfășurarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală a aprobat tipărirea a 130.917 buletine de vot.

Astfel, pentru alegerea primarului de Bălți au fost tipărite 102.105 buletine de vot, din care 51.988 în limba română și 50.117 în rusă.

Pentru alegerea primarilor în celelalte 14 localități au fost tipărite, în total, 28.812 buletine de vot, din care 24.538 în română și 4.274 în rusă.

În același timp, pentru asigurarea participării la vot a cetățenilor care au actele de identitate expirate, ziua de 21 noiembrie 2021 a fost declarată lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate în circumscripțiile unde se desfășoară alegeri locale noi.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot în cele 15 localități unde se desfășoară alegeri locale noi este interzisă.

Inspectoratul General de Poliție și Agenția Națională de Transport Auto verifică cursele de transport pasageri pentru a preîntâmpina încălcările în domeniul electoral.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: