În acest an, roada va fi mai mică cu 20-25% comparativ cu 2019. Situația din agricultură, discutată în cadrul unei ședințe condusă de Chicu
Full Article 1 minutes read

În acest an, roada va fi mai mică cu 20-25% comparativ cu 2019. Situația din agricultură, discutată în cadrul unei ședințe condusă de Chicu

După estimările producătorilor agricoli, în acest an, roada va fi mai mică cu 20-25% comparativ cu anul 2019, se anunță într-un comunicat al guvernului. Situația din agricultură a fost discutată în cadrul unei ședințe, condusă de premierul Ion Chicu, astăzi, 9 iunie.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că ploile din ultima perioadă au ameliorat situația pe terenurile însămânțate, iar necesitățile alimentare ale statului vor fi asigurate.

Totodată, Boris Boincean, directorul Institutului de cercetări pentru culturile de câmp „Selecţia”, a menționat că ploile din luna mai nu au soluționat deficitul de apă și pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii trebuie puse în practică abordări noi precum restabilirea fertilității solului și modelul conservativ de agricultură.

De asemenea, seceta hidrologică a scos în evidență necesitatea investițiilor în sisteme de irigare. Conform aprecierilor Ministerului Agriculturii, pentru restabilirea sistemelor de irigare în toată țara sunt necesare circa 135 milioane de euro.

Amintim că la începutul săptămânii trecute, Ion Perju a declarat circa 60% din semănăturile de câmp au fost afectate de secetă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: