Primul centru de vaccinare anti-Covid din țară și-a deschis porțile. Imagini din interior (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primul centru de vaccinare anti-Covid din țară și-a deschis porțile. Imagini din interior (VIDEO)

La Chișinău a fost deschis primul centru de vaccinare. Instituția este amplasată în incinta edificiului din str. Petru Rareș, 18, cu o suprafață totală de peste 400 m², transmisă în folosință gratuită de către Academia de Studii Economice din Moldova.

Centrul municipal de vaccinare va avea un program zilnic între orele 08:00 – 18:00 (în zilele de odihnă 08:00 – 15:00). În cadrul Centrului sunt amenajate 6 posturi de vaccinare, iar fiecare post va putea imuniza cca 150 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare este de 1000 persoane.

Pentru eficientizarea și ordonarea procesului de vaccinare, în scopul evitării aglomerațiilor, imunizarea se va face printr-un sistem informațional de gestionare a fluxului de persoane în baza rândului electronic. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în registrul electronic de evidență a vaccinărilor.

De asemenea, pentru cazurile de reacții adverse sau alte complicații a fost amenajată o sală specială care dispune de surse de oxigen, seturi anti-șoc și un aparat de respirație artificială. Conform protocolului, fiecare persoană imunizată va fi monitorizată de medicul-specialist în sala de așteptare post-vaccinare timp de 15 – 30 minute.

 

Campania de vaccinare a început pe 2 martie. Până pe 1 aprilie au fost vaccinate circa 40 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: