În Centrul Moldexpo au fost pregătite încă 200 de locuri pentru tratamentul pacienților cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

În Centrul Moldexpo au fost pregătite încă 200 de locuri pentru tratamentul pacienților cu COVID-19

În cadrul Centrului „Covid – 19 Chișinău” sunt pregătite 200 de paturi pentru a fi activate imediat pentru tratamentul staționar al pacienților cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, care a precizat că autoritățile municipale examinează posibilitatea de a activa suplimentar 140 de paturi.

Astfel, potrivit edilului, capacitatea de spitalizare la Centrul „Covid – 19 Chișinău” va fi de 340 paturi și amenajarea unui spațiu suplimentar cu 80 de locuri pentru triajul pacienților suspecți la COVID.

Amintim că, până în prezent, au fost amenajate suplimentar 1 130 de paturi pentru adulți în instituțiile medicale:

– SCM ”Gh. Paladi”

– SCM ”Sf. Arh. Mihail”

– SCM ”Sf. Treime”

– Spitalul de Ftiziopneumologie

Totodată, în SCM „Boli Contagioase pentru Copii” şi în SCMC „V. Ignatenco”, au fost amenajate 167 paturi pentru copiii cu COVID-19.

Primarul capitalei a menționat că autoritățile iau în calcul posibilitatea de a amenaja alte circa 150 de locuri în blocul 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie.

De asemenea, din bugetul municipal, au fost securizate 43 de milioane de lei pentru gestionarea pandemiei COVID. La fel, au fost alocate resurse din fondul de rezervă și din donațiile parvenite pe contul Primăriei, pentru echiparea spitalelor și a medicilor în această perioadă.

De asemenea, au fost transmise din donații diverse echipamente de protecție și utilaje medicale tuturor spitalelor și Instituțiilor de Asistență Medicală Primară.

În prezent, la Centrul „Covid – 19 Chișinău” sunt pregătite 200 de paturi pentru a fi activate imediat pentru…

Publicată de Iv Ceban pe Vineri, 18 decembrie 2020

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 55,8 mii de oameni. 889 dintre ei au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: