În Chișinău vor fi amenajate corturi pentru ca oamenii să se testeze la COVID-19
Full Article 2 minutes read

În Chișinău vor fi amenajate corturi pentru ca oamenii să se testeze la COVID-19

Primăria Chișinău își propune deschiderea punctelor suplimentare de testare la Covid pe lângă Instituțiile de Asistență Primară. Potrivit edilului Ion Ceban, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici. Astfel, autoritățile propun amenajarea unor corturi ca puncte suplimentare de testare.

Ceban spune că, în ultimele zile, numărul persoanelor care solicită să se testeze la Covid a crescut considerabil.

„Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie). Corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare”, notează, pe Facebook, Ceban.

Pe domeniul de internări în spitale, edilul spune că de astăzi, 23 ianuarie, a activat blocul Covid cu 150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie.

„Tot astăzi, a fost activată încă o secție (a 4-a la număr) cu 30 paturi pentru copiii cu Covid la Spitalul municipal de Copii “V. Ignatenco””, a adăugat Ceban.

***

Ministra Săntății, Ala Nemerenco a declarat, pe 21 ianuarie, că din cauza noii tulpini, numărul cazurilor zilnice cu COVID ar putea ajunge în curând până la zece mii.

În acest context, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a instituit mai multe restricții, precum trecerea elevilor la regimul online de studii, sistarea tuturor manifestațiilor de orice tip, dar și obligativitatea prezentării Certificatului COVID la intrarea în aproape toate spațiile închise.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: