Iohannis sau Dăncilă? În diaspora din România a început al doilea tur de scrutin prezidențial
Full Article 2 minutes read

Iohannis sau Dăncilă? În diaspora din România a început al doilea tur de scrutin prezidențial

Românii din străinătate pot deja să voteze astăzi, 22 noiembrie, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui. Și cetățenii români din Republca Moldova pot să își exercite dreptul la vot.

Ca şi în primul tur, românii din afara României au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Acestea vor fi deschise vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00, informează AGERPRES.

Măsura a fost luată după ce în ultimii ani, la precedentele scrutinuri prezidenţiale şi europarlamentare, zeci de mii de români din străinătate nu au reușit să voteze.

Tot în premieră, anul acesta se votează şi prin corespondență.

În Republica Moldova sunt 37 de secţii de votare, dintre care 12 la Chişinău, două la Bălţi și câte o secție în alte 23 de localități. Adresele exacte pot fi găsite pe site-ul Ambasadei României la Chișinău, a scris ambasadorul Daniel Ioniță pe pagina sa de facebook.

37 de sectii de votare vor fi deschise incepand de vineri, 22 noiembrie, orele 12.00, pentru turul II al alegerilor…

Geplaatst door Daniel Ionita op Donderdag 21 november 2019

Până duminică la urne sunt aşteptaţi peste 230.900 de cetăţeni români din Republica Moldova.

Amintim că în cel de-al doilea tur de scrutin candidează actualul președinte al României, Klaus Iohannis și fostul premier, Viorica Dăncilă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: