„În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19”. Îndemnul Maiei Sandu referitor la campania de vaccinare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19”. Îndemnul Maiei Sandu referitor la campania de vaccinare (VIDEO)

„În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei, am pierdut mai mult de 4 mii de oameni dragi. Personalul medical lucrează peste puteri. Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2 000 de cazuri de infectare.” În acest context, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj în adresa cetățenilor Republcii Moldova.

„Știu că suntem obosiți. Știu că vrem să ne revedem rudele și prietenii. Știu că pare fără sfârșit această pandemie. Însă, din păcate, pericolul încă nu a trecut. Și fiecare viață pierdută aduce o tragedie în familiile noastre. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri răspândirea acestui virus. Să luăm lucrurile în serios și să nu lăsăm ca eforturile medicilor, eforturile de protecție și procesul de vaccinare să fie în zadar,” se arată în mesajul publicat de către președintele țării.

Potrivit Maiei Sandu, putem face 4 lucruri simple pentru a salva viața.

„Purtați mască.

Spălați și dezinfectați mâinile.

Evitați locurile aglomerate. Amânați evenimentele cu mulți oameni. Vom avea timp să le organizăm fără a pune în pericol viața celor din jur.

Vaccinați-vă când vine rândul vostru. Vaccinul salvează vieți. Putem opri pandemia doar împreună,” potrivit președintelui țării.

Totodată, Maia Sandu vorbește și despre posibila apariție a tulpinii noi de coronavirus, care ar fi ajuns și în Republica Moldova, care este mult mai agresivă și afectează mai puternic sănătatea celor infectați cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: