În Israel a început campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. Premierul Netanyahu, imunizat primul
Full Article 2 minutes read

În Israel a început campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. Premierul Netanyahu, imunizat primul

Pe 20 decembrie, în Israel a început campania națională de vaccinare. În prima etapă, preparatul companiei americane Pfizer va fi administrat lucrătorilor medicali. În ajun, primul care s-a vaccinat a fost premierul Benjamin Natanyahu. Tot pentru astăzi este planificată imunizarea președintelui și a liderului forțelor armate israeliene, informează The Times of Israel.

Potrivit jurnaliștilor israelieni, tot în cursul zilei de duminică au fost vaccinați ministrul Finanțelor și directorul spitalului „Ihilov”, fostul consultant al executivului privind lupta cu coronavirusul, Ronni Gamzu.

În cadrul primei etape de imunizare, în 10 spitale și centre medicale din Israel vor fi aduse vaccinuri care vor fi administrate lucrătorilor medicali.

Din 21 decembrie, va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta mai mare de 60 de ani din grupul de risc. Imunizarea se va face în conformitate cu programările anunțate pe 18 decembrie.

În cadrul celei de-a doua etape de vaccinare, vor fi imunizați angajații din domeniul educației, lucrătorii sociali și cei a căror activitate prezintă un risc sporit de infectare. Restul populației va fi vaccinat în cadrul celei de-a treia etape.

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat împotriva noului tip de coronavirus. Acesta a fost imunizat sîmbătă seara cu preparatul Pfizer. După Netanyahu s-a vaccinat ministrul Sănătății, Yuli-Yoel Edelstein.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: