În Japonia a fost înregistrat un caz de infecție cu noul tip de coronavirus
Full Article 2 minutes read

În Japonia a fost înregistrat un caz de infecție cu noul tip de coronavirus

În Japonia a fost înregistrat un caz de infecție cu noul tip de coronavirus, care a fost identificat pentru prima dată în China, informează RBC, astăzi, 16 ianuarie. Anterior, din cauza acestui virus, în China, un bărbat a murit și alți șapte sunt în stare critică.

Potrivit Ministerului Sănătății de la Tokyo, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost testat pozitiv cu noul tip de virus. Pacientul s-a prezentat la medic cu febră ridicată după ce s-a întors luna aceasta de la Wuhan, oraș chinez unde a fost declarată epidemie de pneumonie cauzată de acest virus.

Înainte de acest caz, virusul a fost depistat la o femeie care a ajuns în Thailanda din Wuhan. Aceasta fost pusă în carantină.

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus. Unul dintre pacienţi a decedat ca urmare a bolii.

Menționăm că ieri, 15 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a comunicat că noul virus s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: