În luna noiembrie, Centrala de la Cuciurgan NU va livra energie electrică malului drept. Explicațiile lui Andrei Spînu
Full Article 2 minutes read

În luna noiembrie, Centrala de la Cuciurgan NU va livra energie electrică malului drept. Explicațiile lui Andrei Spînu

În luna noiembrie, Centrala de la Cuciurgan nu va livra energie electrică malului drept. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu pe 31 octombrie.

Între timp, el a menționat SA Energocom a prelungit contractele cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie și cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie.

„Pentru ziua de mâine, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate. Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES”, a precizat ministrul.

Astfel, pentru ziua de mâine Republica Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh.

„Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național. Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate”, mai spune Spînu.

Amintim că în luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie, susține Andrei Spînu.

Tot azi, Energocom a achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz. În total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: