În Moldova a fost lansată telemedicina. În spitalele raionale și municipale au ajuns 20 de tablete
Full Article 2 minutes read

În Moldova a fost lansată telemedicina. În spitalele raionale și municipale au ajuns 20 de tablete

Începând de astăzi, specialiștii din cadrul secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medicale republicane, municipale și raionale vor coordona cazurile grave de infectare cu COVID-19, prin intermediul platformei online de ghidaj tehnic, în timp real, 24/24. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În acest sens, au fost distribuite 20 de tablete spitalelor raionale și municipale, iar în curând vor fi distribuite alte 80 tablete, astfel încât, toate instituțiile medicale din țară să aibă legătura cu specialiștii din Terapie intensivă de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă, pentru transmiterea și preluarea datelor (imagini și video), coordonarea și consultarea managementului cazurilor grave, dar și transferarea pacienților la necesitate.

Totodată, prin intermediul acestei platforme vor fi desfășurate periodic instruiri și perfecționări pentru medicii din terapie intensivă în managementul cazurilor grave din cauza COVID-19, dar și alte maladii.

„Este un prim pas în digitalizarea sistemului de sănătate. Mulțumesc partenerilor care nu au rămas indiferenți și ne-au susținut în realizarea acestei acțiuni vitale. Mulțumesc lucrătorilor medicali”, a scris Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că telemedicina permite accesul rapid la consultații medicale, indiferent de distanța dintre medic și pacient. Cu ajutorul tehnologiilor moderne de comunicație medicii pot consulta, trata și monitoriza pacienții aflați la distanță, fără a fi compromise standardele asistenței medicale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: