În Moldova ar putea apărea o agenție guvernamentală, responsabilă de combaterea violenței împotriva femeilor
Full Article 1 minutes read

În Moldova ar putea apărea o agenție guvernamentală, responsabilă de combaterea violenței împotriva femeilor

Autoritățile din Republica Moldova intenționează să creeze Agenția guvernamentală pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a declarat că instituția va avea un rol cheie în sistemul integrat care se construiește în țara noastră. 

Pe 6 iunie, ministrul Alexei Buzu a declarat că se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, împreună cu deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman.

În această dimineață, am avut o întrevedere cu Birgit Van Hout, directoarea Oficiului de Reprezentare a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Bruxelles, în cadrul căreia am discutat despre crearea Agenției guvernamentale pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova”, a comunicat Buzu.

El a mai spus că „această agenție va avea un rol cheie în sistemul integrat pe care îl construim, axat pe educație la nivel primar și secundar, formare continuă, medicină pro-activă, accesul la justiție și asistența juridică garantată de stat:.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: