În Moldova ar putea fi produse expres-teste pentru depistarea coronavirusului
Full Article 2 minutes read

În Moldova ar putea fi produse expres-teste pentru depistarea coronavirusului

În Republica Moldova ar putea fi produse expres-teste pentru depistarea coronavirusului. Subiectul a fost discutat de către președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei întrevederi cu Stanislav Pughinskii, președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse, care s-a desfășurat pe 26 martie.

La discuții au participat ambasadorul Federației Ruse în țara noastră Oleg Vasnețov, consilierii președintelui parlamentului Alexandra Țvircun și Viorica Dumbrăveanu.

O temă importantă a discuțiilor au constituit eforturile în combaterea pandemiei și sprijinul reciproc al autorităților din Republica Moldova și Federația Rusă în acest sens.

A fost examinată posibilitatea lansării producerii în Moldova, cu investițiile din Federația Rusă, a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind livrarea în Republica Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru imunizarea în masă a populației.

În altă ordine de idei, Stanilsav Pughinskii a informat președintele parlamentului despre realizarea proiectului  investițional privind construcția unui hub agroindustrial în țara noastră, al cărui gen de activitate va fi colectarea și și procesarea producției agricole pentru a fi exportată și comercializată pe piața externă.

Speakerul a mulțumit părții ruse pentru toată asistența acordată țării noastre – atât la nivel național, cât și regional, subliniind că parlamentul va susține și în continuare realizarea proiectelor investiționale comune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: