În Moldova au ajuns alte 3 transportoare Piranha din Germania
Full Article 1 minutes read

În Moldova au ajuns alte 3 transportoare Piranha din Germania

Alte 3 transportoare blindate „Piranha-3 H” au fost livrate Armatei Naționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ministerului Apărării. 

Blindatele au fost livrate Republicii Moldova pe 25 aprilie.

„Acestea fac parte din lotul de 19 vehicule militare donate de Guvernul Republicii Federale Germania la începutul anului curent”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Amintim că primele 3 unități au ajuns în Republica Moldova pe 10 ianuarie 2023. „Celelalte urmează să ajungă în dotarea Armatei Naționale pe parcursul anului”, a menționat instituția de la apărare.

Ministrul Anatolie Nosatîi declara anterior că echipamentele vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare, dar și pentru îndeplinirea misiunilor de pe teritoriul țării.

Unitățile de tehnică pot obține o viteză maximă de 100km/h, iar masa lor totală este de 14 tone. Totodată, echipajul va fi constituit din doi membri ai echipajului și 10 infanteriști. Transportoarele blindate sunt la a treia generație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: