„În Moldova, tratamentul pentru COVID este gratuit”. CNAM va investiga informațiile privind cheltuielile pacienților
Full Article 50 second read

„În Moldova, tratamentul pentru COVID este gratuit”. CNAM va investiga informațiile privind cheltuielile pacienților

Reprezentanții Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) vor examina toate sesizările din partea pacienților, privind cheltuielile suplimentare pentru tratamentul infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de Minsiterul Sănătății, Muncii și Protecției Familiei (MSMPS), pe 29 ianuarie.

MSMPS menționează că s-a autosesizat, în contextul mai multor adresări din partea pacienților privind suportarea cheltuielilor financiare pentru procurarea medicamentelor în tratamentul COVID-19.

Reprezentanții instituției reiterează faptul că, pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, statul acoperă integral cheltuielile pentru tratamentul acestei maladii, indiferent de statutul pacientului (asigurat/neasigurat).

MSMPS a atenționat conducătorii instituțiilor medicale să monitorizeze în permanență asigurarea instituției medicale din subordine cu medicamentele necesare, în conformitate cu prevederile protocoalelor clinice naționale.

***

Pe 15 ianuarie, prim-ministrul interimar Aurel Ciocoi s-a arătat șocat de costul tratamentului pentru infecția COVID-19. Potrivit acestuia, prețul la unele medicamente necesare în tratamentul infecției cu COVID-19 s-a majorat de aproape 10 ori în ultimele luni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: