În Moldova urmează să fie plantate 145 mii ha de păduri. Maia Sandu: „Prima ședință a noului Guvern aduce vești bune”
Full Article 2 minutes read

În Moldova urmează să fie plantate 145 mii ha de păduri. Maia Sandu: „Prima ședință a noului Guvern aduce vești bune”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu susține că „prima ședință a noului Guvern aduce vești bune”. Șefa statului declară că pe 17 februarie executivul a aprobat Programul național de împădurire, care prevede extinderea suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, în următorii 10 ani.

„Programul va fi finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare”, susținea șefa statului.

Maia Sandu declară că „pentru țara noastră, afectată de secete și alte efecte ale schimbărilor climatice, împădurirea este o prioritate”.

„Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni și fertilitatea solurilor, va restabili flora și fauna din Moldova”, adaugă Sandu.

Totodată, ea spune că realizarea acestui program cere implicarea întregii societăți.

„De aceea fac un apel la solidaritate către tineri, voluntari, organizațiile neguvernamentale și către oamenii din localități să se implice în campaniile de împădurire și de colectare de semințe, care vor fi anunțate de autorități. De asemenea, mă adresez deținătorilor de terenuri publice și private să participe cu terenurile lor în procesul de împădurire. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde, un mediu de trai mai primitor”, declară Sandu.

Menționăm că Guvernul condus de Dorin Recean s-a întrunit pe 17 februarie în prima ședință. În agendă a fost inclusiv subiectul cu privire la cadre. Prin urmare, miniștrii au aprobat mai multe numiri și demisii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: