În noaptea de revelion, barurile și restaurantele din Moscova se vor închide la ora 23:00
Full Article 2 minutes read

În noaptea de revelion, barurile și restaurantele din Moscova se vor închide la ora 23:00

În noaptea de revelion, barurile și restaurantele din Moscova vor trebui să se închidă la ora 23:00. Măsura a fost luată în contextul numărului mare de infectări cu noul coronavirus, iar autoritățile vor verifica dacă aceasta este respectată, scrie portalul Meduza, care citează TASS.

Declarația a fost făcută de către șeful Departamentului comerț din Moscova, Alexei Nemeriuk.

„Controlul dispoziției primarului este efectuat în permanență. Verificările se vor desfășura și în timpul sărbătorilor de iarnă, inclusiv în noaptea de revelion”, a precizat oficialul.

Interdicția privind activitatea barurilor, restaurantelor și a localurilor din Moscova între orele 23:00 și 6:00 a intrat în vigoare pe 13 noiembrie și va fi valabilă cel puțin până pe 15 ianuarie.

Potrivit TASS, nerespectarea normelor sanitare în contextul alertei din cauza pandemiei de coronavirus este pedepsită cu amendi de până la 300 de mii de ruble pentru persoanele juridice (peste 67 mii de lei moldovenești). Pentru persoanele fizice – amenzile sunt de 30-50 mii de ruble (6,7-11,2 mii de lei).

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost confirmate peste 24,8 mii de cazuri noi de coronavirus, inclusiv aproape 7 200 de cazuri noi în Moscova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: