În Polonia se desfășoară testarea vaccinului ucrainean anti-Covid
Full Article 2 minutes read

În Polonia se desfășoară testarea vaccinului ucrainean anti-Covid

În cadrul Institutului din Gdańsk, Polonia, este testat vaccinul ucrainean anti-Covid. Acesta a fost elaborat de către savanții Institutului de Institutul de Biologie Celulară din Lvov, informează Радио Свобода

Grantul pentru elaborarea vaccinului a fost acordat Institutului din Lvov în septembrie 2020.

„Acest vaccin conține proteină, de fapt, câteva proteine ale coronavirusului, în primul rând – proteina Spike S. Cel mai important este să existe un receptor, acel segment de care virusul se agață de receptorul celulei umane din alveolele pulmonare. Suplimentar, sintetizăm și alte proteine ale coronavirusului. Acest amestec va funcționa mai eficient și va grăbi apariția anticorpilor”, a relatat conducătorul Institutului din Lvov, academicianul Andrei Sibirnîi.

În prezent, vaccinul este testat pe șoareci, iar rezultatele finale ar urma să fie prezentate la sfârșitul lunii noiembrie.

„În Ucraina nu există niciun laborator în care ar putea fi multiplicat coronavirusul. Institutul din Gdańsk studiază imunogenitatea, după care îi vom ruga pe colegii din Cracovia să efectueze un experiment pe șoareci infectați cu coronavirus. Pentru că este singurul laborator din Polonia în care este multiplicat coronavirusul. Nu știu dacă vom reuși să finalizăm studiul pe șoareci până la sfârșitul anului. Considerăm că vaccinul este eficient. Acum totul depinde de rezultat. După verificarea vaccinului pe șoareci, proiectul nostru se va finaliza”, a menționat Sibirnîi.

Dacă eficiența vaccinului va fi demonstrată, preparatul va fi testat pe primate și apoi pe voluntari.

Anterior, Ministerul Sănătății de la Kiev a anunțat că peste 93% dintre persoanele spitalizate săptămâna trecută în Ucraina din cauza infecției Covid-19 nu erau imunizate nici măcar cu o doză de vaccin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: