În premieră, o femeie a preluat funcția de șef interimar al Direcției Generale Control al Frontierei (FOTO)
Full Article 2 minutes read

În premieră, o femeie a preluat funcția de șef interimar al Direcției Generale Control al Frontierei (FOTO)

Diana Salcutan va exercita funcția de șefă interimară a Direcției Generale Control al Frontierei. Potrivit șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, este pentru prima dată când activitatea Direcției va fi gestionată de o femeie. Oficialul a menționat că are toată încrederea că „este persoana care va depune tot efortul și stăruința în misiunile ce-i revin”.

Noua șefă interimară lucrează de 17 ani în cadrul  Poliției de Frontieră, acumulând experiență în domeniile de control al frontierei, ordinea publică și direcția juridică. Comisarul-șef Salcuțan este absolventă a Academiei „Ștefan cel Mare”.

„Pentru început am cerut să fie efectuată o analiză amplă a activității Direcției, să fie preluate toate dosarele prioritare în prezent ce vizează situația din SPF Larga, SPF Costești și SPF Aeroportul Internațional Chișinău. Statul Republica Moldova trebuie să revină stăpân la frontieră, iar în acțiunile noastre să ne ghidăm doar de lege și de interesul legitim al cetățeanului. Toate lucrurile vor merge spre bine când vom coborî la firul ierbii și vom înțelege ce respiră frontiera”, a menționat Vasiloi.

Amintim că, pe 5 septembrie, noua conducere a Direcției regionale Nord din cadrul Poliției de Frontieră a inițiat un control inopinat. În urma acestuia s-a depistat că mai mulți polițiști de frontieră sunt bănuiți de acțiuni de contrabandă, neglijență față de atribuțiile funcționale și prezență la serviciu în stare de ebrietate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: