„În prezent este prematur de a lua o astfel de decizie”. Ministrul Educației, despre prelungirea vacanței sau anularea unor evenimente
Full Article 1 minutes read

„În prezent este prematur de a lua o astfel de decizie”. Ministrul Educației, despre prelungirea vacanței sau anularea unor evenimente

Prelungirea vacanței sau anularea mai multor evenimente cu participarea masivă a oamenilor sunt măsuri premature. Subiectul dat a fost discutat la ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică s-a discutat, în contextul apariției primului caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova.

„Am discutat subiectul prelungirii vacanței sau anulării mai multor evenimente cu participarea masivă a oamenilor, gen concertele „Mărțisor”. În opinia reprezentantului Organizației Mondiale a Sănătății și specialiștilor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, o asemenea măsură la această etapă este prematură. Nici restricționarea rutelor aeriene din Italia nu este recomandată de OMS”, a scris premierul Ion Chicu.

„Cred eu că în prezent este prematur de a lua o astfel de decizie. Dar monitorizăm situația și în orice moment vom fi gata să luăm o astfel de decizie”, a menționat ministrul Educației, Corneliu Popovici.

Menționăm că ieri, 7 martie în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, care a revenit din Italia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: