În primele două săptămâni, studenții vor învăța online. Precizările ministrului Educației privind organizarea stagiilor de practică și cazarea în cămine
Full Article 2 minutes read

În primele două săptămâni, studenții vor învăța online. Precizările ministrului Educației privind organizarea stagiilor de practică și cazarea în cămine

Cel puțin în primele două săptămâni, studenții vor învăța online. Despre acest lucru a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov, după o întrevedere cu rectorii universităților din Republica Moldova, astăzi, 24 august.

„Cert este faptul că cel puțin în primele două săptămâni, universitățile vor desfășura toate activitățile doar online, cu intrarea etapizată la orele de contact direct în incinta instituției”, a declarat Igor Șarov.

„În măsura posibilităților, pentru studenții anului I, în primul semestru, recomandăm organizarea procesului didactic preponderent în sălile de curs, cu acces etapizat în universitate, pe ture, evitând aglomerarea. În această perioadă urmează instruirea studenților anului I în accesarea și utilizarea platformelor electronice”, a spus ministrul Educației.

Totodată, acesta a recomandat că activitățile de ghidare a lucrului individual al studentului și a celui de consultare să fie desfășurat online.

În ceea ce ține de studenții de la frecvență redusă și cei de ciclul doi masterat, ministrul a recomandat desfășurarea online a cursurilor teoretice și orelor practice. „Lucrările de laborator care nu vor putea fi efectuate la distanță se vor desfășura seara sau în zilele de sâmbătă și duminică”, a precizat Șarov.

În privința stagiilor de practică care se desfășoară în sălile de curs, ministrul Educației a declarat că acestea „vor avea loc combinat, prin împărțirea în săptămâni de prezență și săptămâni de comunicare la distanță”. În cazul în care stagiul de practică urmează a fi realizat în cadrul unei instituții, „se recomandă selectarea unităților economice capabile să asigure studenților stagiari condiții în corespundere cu normele de sănătate publică”.

Cazarea în cămine se va desfășura etapizat pe parcursul lunilor august-septembrie cu scopul de a evita aglomerările.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: