În R. Moldova, dările de seamă pentru perioadele fiscale se vor prezenta doar în mod electronic
Full Article 1 minutes read

În R. Moldova, dările de seamă pentru perioadele fiscale se vor prezenta doar în mod electronic

Începând cu 1 ianuarie 2023, dările de seamă fiscale se prezintă doar în mod electronic. Anunțul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat pe 3 ianuarie. Cei din urmă adaugă că măsura este valabilă pentru toți contribuabilii, indiferent de numărul de salariați, precum și persoanele fizice rezidente care direcţionează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget. 

Dările de seamă se vor prezenta în mod electronic obligatoriu aferent perioadelor fiscale începând cu 1 ianuarie 2023.

Excepție sunt persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și nu desemnează 2% impozitul pe venit, iar prezentarea dărilor de seamă utilizând metodele automatizate de raportare electronică este la alegere.

Contribuabilii, pentru a se asigura că pot depune dările de seamă fiscale în mod electronic, trebuie să obțină semnătura electronică. Ulterior, să se logheze în Cabinetul personal al contribuabilului ca să prezinte online dările de seamă.

La acceptarea declarațiilor, automat este recepționată Recipisa, care conține un număr de înregistrare în sistem. După acceptare, declarația nu mai poate fi modificată sau ștearsă din sistem.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: