În România, fără carantină. Ce trebuie să faceți ca să evitați autoizolarea din cauza pandemiei?
Full Article 2 minutes read

În România, fără carantină. Ce trebuie să faceți ca să evitați autoizolarea din cauza pandemiei?

Premierul României Ludovic Orban a anunțat miercuri noi reguli pentru persoanele care vin în România. Astfel, cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, persoanele plasate în carantină pot evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ. Totodată, cei care vor sta mai puțin de trei zile pot evita autoizolarea, dacă prezintă un test negativ la COVID-19, scrie Digi24.

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări. Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile. Aceste restricții vor fi mai nuanțate”, a relatat prim-ministrul României.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

Precizăm că, în prezent, în România au fost confirmate 129 658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: