În școlile din Rusia se va discuta despre „operațiunea specială” rusă în Ucraina
Full Article 2 minutes read

În școlile din Rusia se va discuta despre „operațiunea specială” rusă în Ucraina

Începând cu 1 septembrie, în școlile din Rusia vor avea loc lecții în care se vor explica motivele și obiectivele operațiunii speciale rusești în Ucraina, a declarat ministrul Educației din Rusia Serghei Kravțov. Potrivit Interfax, din toamnă vor fi introduse mai multe reguli în instituțiile de învățământ din Federația Rusă. „Trebuie de făcut cu demnitate”, a precizat Vladimir Putin, referindu-se la o altă decizie introdusă în școli – intonarea imnului de stat în fiecare zi de luni. 

Cu privire la lecția despre „operațiunea specială”, ministrul Educației rus a menționat că se lucrează de acum pentru ca din septembrie elevii să studieze obiectul.

„Cu adevărat facem o astfel de muncă și am intensificat-o încă de la începutul operațiunii speciale, pentru că copiii sunt dezinformați cu știri absolut neplauzibile, false cu privire la țara noastră. Astăzi, am avut deja lecții de științe sociale, istorie, despre ceea ce se întâmplă cu adevărat (…): care este scopul operațiunii – este de a ajuta poporul nostru, denazificarea, demilitarizarea Ucrainei. Pentru a organiza astfel de lecții de la 1 septembrie, facem deja această muncă”, a spus Kravțov, în timpul unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și membrii Consiliului de Supraveghere al ONA „Rusia – țara oportunităților”.

„De la 1 septembrie, în fiecare zi de luni vom avea asemenea lecții, acum le numim „Discuții despre cele importante””, a precizat ministrul.

Kravțov a mai spus că tot de la 1 septembrie, suplimentar, se va arbora drapelul național la începerea fiecărei săptămâni școlare și se va interpreta imnul de stat.

„În ceea ce privește imnul – da, este foarte corect. Doar că trebuie de făcut cu demnitate”, a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin cu referire la declarațiile ministrului Educației.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina, ceea ce Rusia numeşte „operaţiune militară specială”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: