În spitalele din Moldova vor putea fi tratate persoane rănite în războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

În spitalele din Moldova vor putea fi tratate persoane rănite în războiul din Ucraina

Ministerul Sănătății ia în considerare mai multe scenarii în contextul războiului din Ucraina și a crizei provocate de numărul mare de refugiați. Unul dintre acestea prevede posibilitatea spitalizării în Moldova a răniților din țara vecină. Informația a fost confimată pe 2 martie de către secretarul de stat Svetlana Nicolăescu.

Primul scenariu, potrivit oficialului, se referă la primirea refugiaților și oferirea ajutorului medical necesar acestora. Al doilea, care este în curs de elaborare, prevede posibilitatea spitalizării persoanelor care au suferit traumatisme și răni. În acest caz, Ministerul Sănătății intenționează să activeze spitalul militar și să apeleze la serviciile medicale din cadrul Ministerului Apărării.

Svetlana Nicolăescu a mai spus că, deocamdată, au avut nevoie de ajutor medical doar trei oameni răniți de gloanțe, în Ucraina. Unul dintre ei este cetățean al Azerbaidjanului, care a fost adus în Moldova prin intermediul implicării diplomaților. Acesta este spitalizat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

„Alți doi – sunt cetățeni ai Danemarcei, care nu au avut nevoie de spitalizare. Li s-a acordat primul ajutor”, a precizat Nicolăescu.

Amintim că în spitalul raional din Ștefan Vodă au fost tratați doi jurnaliști originari din Danemarca, care au fost răniți în Ucraina. Informația a fost confirmată pentru NM de către vicedirectorul spitalului, Anatolii Gurila. Acesta a precizat că lucrătorii medicali din Ștefan Vodă așteaptă încă un rănit din Ucraina.

Potrivit autorităților, conform datelor din 1 martie, în prezent, în Moldova sunt peste 40 de mii de refugiați din Ucraina.

Situația la zi cu privire la războiul din Ucraina în materialul care se actualizează în regim live: O săptămână de război în Ucraina. TEXT LIVE

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: