În timpul bombardamentelor a murit o altă jurnalistă din Ucraina
Full Article 2 minutes read

În timpul bombardamentelor a murit o altă jurnalistă din Ucraina

Oksana Gaidar, jurnalistă și blogger din Ucraina, a murit în timpul bombardamentelor din regiunea Kievului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Uniunii Naționale a Jurnaliștilor din statul ucrainean.

Gaidar a murit în timpul bombardării satului Șevcenkovo, pe 11 sau 12 martie.

„Dar moartea ei a fost cunoscută abia acum”, a spus conducerea Uniunii Serghei Tomilenko.

Oksana Gaidar s-a născut și a studiat la Kiev, apoi a locuit la Moscova cu soțul și fiul ei. După izbucnirea războiului, ea s-a întors în Ucraina pentru a fi alături de mama ei, au declarat reprezentanții Uniunii Naționale a Jurnaliștilor. Ambele au decedat.

Presa ucraineană scrie că Gaidar era cunoscută pentru publicațiile ei istorice, iar pe rețelele de socializare „ea denunța aspru ambițiile guvernului rus și dorința acestuia de a stabili controlul asupra Ucrainei cu orice preț”. Toate acestea, Gaidar le scria de la Moscova.

Jurnalista ucraineană Alla Lazareva într-un comentariu pentru Uniunea Națională a Jurnaliștilor a declarat că i-a scris ultima dată Oksanei Gaidar pe 7 martie: „Mesajul nu a fost citit. Acum știu de ce. Satul era sub ocupanți”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: