Transnistria: Măștile de protecție devin obligatorii în spațiile publice închise și în transportul public
Full Article 2 minutes read

Transnistria: Măștile de protecție devin obligatorii în spațiile publice închise și în transportul public

Măștile de protecție devin obligatorii în spațiile publice închise și în transportul public din regiunea transnistreană, după ce incidența COVID-19 a crescut în regiune de 1,5 ori timp de doar o săptămână. O decizie în acest sens a fost luată de așa zilele autorități de la Tiraspol.

Potrivit așa ziselor autorități de la Tiraspol, în regiune au crescut simțitor cazurile de infecție cu noul Coronavirus. Epidemiologii din regiune anunță că, zilnic, circa  40 de locuitori de pe malul stâng al Nistrului se îmbolnăvesc de COVID-19. Specialiștii din zonă atrag atenția că, în curând, virusul ar putea duce la îmbolnăvirea a circa 200 de persoane, zilnic.

De menționat că ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a bătut alarma, recent. Potrivit ei, cazurile de COVID-19 în Republica Moldova sunt în continuă creștere, iar autoritățile se pregătesc pentru un potențial nou val al Coronavirusului.

Municipiul Chișinău, aflat în Cod portocaliu, a impus obligativitatea purtării măștilor în spitalele publice și private de pe raza capitalei.

Potrivit ultimului raport actualizat al Ministerului Sănătății, la 12 iulie, în Republica Moldova timp de o săptămână, 1852 de persoane s-au infectat cu COVID-19, iar 14 persoane au pierdut lupta pentru viață în urma complicațiilor provocate de virus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: