În Transnistria se desfășoară „alegeri prezidențiale”, nerecunoscute de Chișinău. Câte secții de votare au fost deschise?
Full Article 2 minutes read

În Transnistria se desfășoară „alegeri prezidențiale”, nerecunoscute de Chișinău. Câte secții de votare au fost deschise?

Pe 12 decembrie, în Transnistria se desfășoară așa-numitele „alegeri prezidențiale”. Potrivit novostipmr.com, în regiune au fost deschise 255 de secții de votare. Încă două – pentru cetățenii care se află în locuri de ședere temporară.

În cursă s-a înregistrat actualul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și Serghei Pânzari, un antreprenor din satul Hârtop din raionul Grigoriopol.

Ținând cont de situația epidemiologică nefavorabilă asociată pandemiei de coronavirus, așa-numitele autorități din regiunea transnistreană au elaborat un set de măsuri de securitate – salubritate, dezinfectanți, măști, distanță socială și cabine fără perdele.

Cu câteva zile înainte de așa-numitele alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană, Chișinăul e emis o notă prin care precizează că nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Biroul politici de reintegrare, constată că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.

„Subliniem că asemenea exercițiu ”electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului”, se menționează în comunicatul Biroului.

Totodată, Chișinăul îndeamnă partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, desemnări de „observatori electorali” sau alte acțiuni și contacte cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect „pentru a exclude orice legitimizare a așa-numitelor alegeri”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: