În weekend va avea loc Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Vor fi expuse produsele din recolta acestui an
Full Article 2 minutes read

În weekend va avea loc Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Vor fi expuse produsele din recolta acestui an

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 august, între orele 11.00-18.00. Evenimentul va avea loc în sectorul Ciocana, bulevardul Mircea cel Bătrân, la intersecția cu strada Petru Zadnipru, transmite IPN.

În Republica Moldova sunt peste 7000 de apicultori înregistrați oficial și circa 265 de mii de familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600. Evenimentul vine să susțină producătorii locali și să promoveze produsele autohtone benefice pentru organismul uman, precizează într-un comunicat de presă al Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova.

Ion Maxim, director executiv al Asociației Naționale a Apicultorilor, a precizat că apicultorii si producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta la festival produsele din recolta anului curent. Sunt produse cu sortiment variat, în pofida condițiilor de seceta din vara aceasta.

Aneta Ganenco, președintele Asociației Pomușoarele Moldovei, a remarcat că, datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună. „Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux natural, autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei”, a spus Aneta Ganenco.

Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, după care va începe  și un program cultural-artistic. Alături de iarmaroc, se va desfășura un masterclass de sculptare în legume.

Festivalul este la a doua ediție și sunt așteptați circa 5000 de vizitatori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: