Încă 30 de zile de arest pentru ex-deputații Reșetnicov, Sîrbu, Zagorodnîi și Vitiuc
Full Article 2 minutes read

Încă 30 de zile de arest pentru ex-deputații Reșetnicov, Sîrbu, Zagorodnîi și Vitiuc

Încă 30 de zile de arest pentru patru foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită: Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Menționăm că pe 2 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

„Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei”, comunică reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Tot pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită alți cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu.

Pe 10 februarie, ex-deputata Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu.

La rândul său, liderul PCRM Vladimir Voronin a salutat acțiunile procurorilor în raport cu foștii deputați ai PCRM. Voronin s-a arătat surprins că oamenii legii au întreprins abia acum aceste acțiuni și este sceptic în privința măsurilor care vor fi luate și acum. Dacă sunt vinovați să răspundă în fața legii, a spus Voronin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: