Încă 4 ani de închisoare pentru profesorul de muzică din Edineț. Anterior a fost condamnat la 25 de ani de detenție 
Full Article 2 minutes read

Încă 4 ani de închisoare pentru profesorul de muzică din Edineț. Anterior a fost condamnat la 25 de ani de detenție 

Profesorul de muzică, recent condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru 23 de episoade de infracțiuni sexuale, a mai primit 4 ani de închisoare pentru pornografie infantilă. 

Procuratura Generală a anunțat că pe 22 mai a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.

Astfel, potrivit sentinței, un profesor de 48 de ani, în perioada anilor 2021 – 2022, aflându-se în biroul său de serviciu dându-și seama de саrасtеrul prejudiciabil al acțiunilor sale, având dorința de satisfacere а necesităților sale sexuale, а înregistrat cu telefonul mobil, actul sexual întreținut cu o victimă minoră.

„Aceleași fapte le-a săvârșit și în privința unei alte victime, înregistrând imagini nud cu aceasta”, au menționat procurorii.

Inculpatul a pledat nevinovat și a refuzat să depună declarații pe caz. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Profesorul de muzică a fost anterior condamnat la 25 de ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul central, pe 23 februarie 2023.

Potrivit sentinței, el a fost recunoscut vinovat de comiterea a 7 episoade de viol, 8 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual și 8 episoade de acțiuni perverse. Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 lei.

Procurorii mai precizau că în privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: