Încă 5000 doze de Remdesivir vor ajunge în Moldova. Este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19
Full Article 2 minutes read

Încă 5000 doze de Remdesivir vor ajunge în Moldova. Este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a semnat pe 9 octombrie, autorizația pentru importul a încă 5000 de flacoane de Remdesivir, acesta fiind primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Potrivit unui comunicat al AMDM, acest lot de Remdesivir, cu denumirea comercială Desrem, produs de compania farmaceutică Mylan, Olanda, este importat de Tetis International CO SRL și este programat să ajungă la Chișinău în perioada imediat următoare.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Reamintim că, anterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat importul în premieră a circa 2000 flacoane de Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Pe data de 1 mai, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat, în procedură de urgență, folosirea medicamentului pentru adulții și copii spitalizați cu Covid-19. De asemenea, Remdesivir este primul medicament pe care Asociația Europană pentru Medicamente (EMA) l-a recomandat pentru a fi utilizat în UE în lupta împotriva coronavirusului.

Pe 8 octombrie, Comisia Europeană a anunțat într-un comunicat de presă că statele membre ale Uniunii Europene vor primi 500 000 de doze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: