Încă două decese în urma infecției cu COVID-19. Una dintre victime – un polițist de 42 de ani
Full Article 2 minutes read

Încă două decese în urma infecției cu COVID-19. Una dintre victime – un polițist de 42 de ani

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în urma infectării cu COVID-19. Informația a fost publicată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Una dintre victime este un polițist de 42 de ani. Bilanțul morților a ajuns la 408.

Deces 407: Bărbat de 67 ani, din Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 12 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, AVC.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat despre decesul unui ofițer din cadrul Poliției Naționale, în vârstă de 42 de ani.

Acesta a fost infectat cu virusul COVID-19 și a luptat mai mult de două săptămâni pentru viață, fiind internat în cadrul Spitalului Republican. Din cauza unor maladii concomitente de care suferea și care au dat complicații pe parcursul tratamentului, în această noapte a fost confirmat decesul.

Ofițerul era căsătorit, avea 2 copii și a activat în cadrul Poliției din anul 1997.

Consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, a confirmat decesul ofițerului de poliție. Potrivit reprezentanților instituției, polițistul suferea de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II.

Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a unui ofițer din cadrul Poliției…

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova am Sonntag, 14. Juni 2020

Menționăm că până la ziua de astăzi, 238 de angajați ai Ministerului au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Dintre ei, 132 s-au vindecat, iar 105 sunt în stare medie și satisfăcătoare și urmează tratament.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 11740 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care  1097  în Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 43 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 417 stare gravă (dintre care 24 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 887- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1920 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-480, asistenţi medicali-769, felceri-104, personal auxiliar-556, farmaciști-23.

Alte 171 persoane au fost tratate și externate. În total, 6794 persoane s-au vindecat.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: