„Încă nu se știe de la ce a pornit focul”. O anchetă de serviciu ar putea fi pornită în cazul incendiului de la poligonul de deșeuri din Țânțăreni
Full Article 2 minutes read

„Încă nu se știe de la ce a pornit focul”. O anchetă de serviciu ar putea fi pornită în cazul incendiului de la poligonul de deșeuri din Țânțăreni

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban i-a solicitat ministrului de Interne să fie pornită o anchetă de serviciu pentru a examina circumstanțele producerii incendiului de la poligonul de depozitare a deșeurilor din Tânțăreni.

„Încă nu se știe de la ce a pornit focul. Totodată, am solicitat domnului ministru Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât a subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingere a focului. Astăzi va fi convocată ședința comisiei situații excepționale Chișinău cu privire la acest subiect”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Într-un comunicat al Primăriei Chișinău se anunță că pe teren sunt antrenate autospeciale și echipe de pompieri, precum și buldozere, pentru a acoperi cu pământ sursa focului.

Amintim că angajații IGSU au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țânțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Pompierii au lucrat în prima zi 8 ore continuu și au reușit localizarea arderii. Pe parcursul nopții, lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora. În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: