Încă o condamnare în dosarul omului de la Botanica. Doi bărbați și-au ucis conaționalul și l-au aruncat într-o fântână
Full Article 2 minutes read

Încă o condamnare în dosarul omului de la Botanica. Doi bărbați și-au ucis conaționalul și l-au aruncat într-o fântână

Procuratura Generală anunță că a fost finalizată urmărirea penală și expediată în instanța de judecată cauza penală în privința unui bărbat, învinuit de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime. 

Învinuitul, de comun acord cu un alt bărbat, ambii – cetățeni ai Ucrainei, având intenția de omor premeditat al unui bărbat care s-a dovedit a fi și el cetățean al Ucrainei, au stabilit cu ultimul o întâlnire pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe 14 mai 2018, învinuitul cu complicele său au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, prin teritoriul necontrolat al regiunii transnistrene.

A doua zi, în Republica Moldova, prin Aeroportul Internațional Chișinău, a sosit și victima, care cu un taxi s-a deplasat în sectorul Botanica al capitalei unde s-a întâlnit cu făptașii.

„După ce toți trei s-au deplasat cu un automobil închiriat, pe traseul M5 Chișinău-Bălți, făptașii l-au strangulat pe bărbat. Ulterior au aruncat cadavrul victimei într-o fântână, amplasată în apropierea unei comune din municipiul Chișinău. Cadavrul a fost depistat de către un trecător, la 18 mai 2018”, comunică procurorii.

Se menționează că în privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. Acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Cu referire la cel de al doilea făptuitor, acesta a fost condamnat la 17 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: