„Încă o dată, găgăuzii sunt prostiți”. Un deputat din Găgăuzia susține că funcționarii publici au fost obligați să fotografieze buletinele de vot
Full Article 3 minutes read

„Încă o dată, găgăuzii sunt prostiți”. Un deputat din Găgăuzia susține că funcționarii publici au fost obligați să fotografieze buletinele de vot

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Serghei Cernev susține că în raionul Vulcănești funcționarii publici au fost obligați să fotografieze buletinele și să le demonstreze celor de la conducere pentru cine au votat. Mai mult, fostul candidat independent la funcția de bașcan susține că autoritățile locale se tem că Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale, fiindcă aceasta nu va permite abateri de la lege.

Declarațiile au fost făcute în cadrul discuțiilor la Adunarea Populară a Găgăuziei din ajun. O secvență din discursul său a fost publicată pe Facebook de către mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), inclusiv Mihai Popșoi și Oazu Nantoi.

„Eu în Găgăuzia nu am văzut atâtea fraude ca la aceste alegeri, cel puțin în raionul Vulcănești, eu spun ceea ce este. Comitetul Executiv s-a ocupat doar de alegeri. Cei de la sănătate, de la educație, sport, învățătorii, medicii au fost obligați să fotografieze și să transmită celor de sus pentru cine au votat. Învățătorii se plâng, au sunat din diferite localități, că au fost aruncate buletine de vot… După aceasta în centru au fost artificii, dansuri, s-a băut șampanie. Comitetul executiv sărbătorea victoria nu știu cui. Dar la sfârșit când au văzut rezultatele, s-au înnegrit la față”, susține Cernev.

Deputatul găgăuz se arată convins că Igor Dodon va pierde alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu, lucru care, în opinia sa, nu convine autorităților de la Vulcănești.

„Va câștiga Maia Sandu, iar ea se asociază cu un om foarte principial care respectă litera legii. Cel puțin nu a fost implicată în nicio fraudă, nicio schemă. Iar Comitetul Executiv se teme că în curând va trebui să răspundă. Încă o dată, găgăuzii sunt prostiți – sunt speriați cu România, cu nu știu ce… Mă sună de la Chișinău și îmi spun: băieți, ce-i cu voi? Comuniștii v-au tras pe sfoară, socialiștii v-au tras pe sfoară și voi iar votați pentru el”, a conchis fostul candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei.

Contactată de NM, Irina Vlah, președinta Comitetului Executiv al Găgăuziei a respins acuzațiile și le-a calificat drept „minciuni”. Declarația acesteia o puteți citi AICI.

Amintim că Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, l-a susținut pe Igor Dodon în primul tur al campaniei prezidențiale. Aceasta a fost alături de președintele în exercițiu la evenimentul de lansare în campanie și l-a însoțit în cadrul mai multor vizite.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: