Încă o ședință comună a Parlamentelor de la București și Chișinău. Grosu a discutat detaliile cu noul ambasador al României
Full Article 2 minutes read

Încă o ședință comună a Parlamentelor de la București și Chișinău. Grosu a discutat detaliile cu noul ambasador al României

Parlamentul din România și cel din Republica Moldova ar putea să se întrunească într-o nouă ședință comună. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi dintre președintele Parlamentului Igor Grosu și noul ambasador al României în Moldova,  Cristian-Leon Țurcanu. Potrivit speakerului, noua ședință comună ar urma să se axeze pe „proiecte concrete și tangibile”, ce vor fi implementate „prompt”.

Președintele Parlamentului i-a mulțumit lui Cristian-Leon Țurcanu, în numele poporului din Moldova, pentru susținerea și sprijinul constat oferit de România țării noastre. Cei doi oficiali au adus în discuție, în cadrul întrevederii, mai multe subiecte actuale.

„Am vorbit cu Excelența Sa despre criza energetică și situația geopolitică dificilă, care a afectat dur întreaga regiune și i-am mulțumit din numele poporului nostru pentru sprijinul constant oferit de România, în special în cooperarea pe domeniul securității energetice”, a scris Grosu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit postării, speakerul a reiterat că autoritățile de la Chișinău vor avea nevoie de experiența și ajutorul României în procesul de armonizare a legislației Republicii Moldova la acquis-ul UE. „Apreciem enorm contribuția esențială pe care a avut-o România în procesul nostru de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE”, a mai scris Grosu.

În context, speakerul s-a arătat convins că noul reprezentant al Bucureștiului la Chișinău va avea parte de un „mandat prodigios” în țara noastră și l-a asigurat de „toată susținerea” în consolidarea relației bilaterale moldo-române.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: