Încă o sesizare la ANI privind averea unui deputat PAS. Socialistul Vasile Bolea a depistat „neconcordanțe” în declarația lui Petru Frunze
Full Article 3 minutes read

Încă o sesizare la ANI privind averea unui deputat PAS. Socialistul Vasile Bolea a depistat „neconcordanțe” în declarația lui Petru Frunze

Deputatul PSRM Vasile Bolea a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate în legătură cu declarația de avere și interese ale deputatului PAS Petru Frunze. Într-o postare publicată pe 5 august pe pagina sa de Facebook, socialistul îl acuză pe Frunze că nu a declarat mai multe bunuri și surse de venit.

„Salariul doamnei Frunze a scăzut cu peste 100 de mii de lei sau cu 94% față de 2018. Din declarația parlamentarului PAS rezultă că soția sa are o leafă de 6500 lei pe an pentru funcția de manager, ceea ce constituie circa 541 lei pe lună, mult sub salariul mediu pe economie. Adică, șef la propria afacere cu salariul de trei ori mai mic decât al unui paznic. Ciudat, nu? De fapt, așa ne mint deputații Maiei Sandu! Acest fapt poate fi catalogat ca evaziune de la plata impozitelor și taxelor în special din domeniul social”, a scris socialistul.

Deputatul PSRM mai scrie că a depistat neconcordanțe privind anumite colecții de artă și metale prețioase, dar și la capitolul declararea bunurilor imobile. De asemenea, acesta susține că Petru Frunze are venit de la un ONG, ceea ce contravine cu statutul de deputat.

Săracii deputați ai Maiei Sandu, declarați "onești", sunt, de fapt, cu "pufușor pe botișor". Altfel spus, analiza…

Posted by Bolea Vasile on Wednesday, 5 August 2020

NM a încercat să obțină un comentariu de la deputatul PAS, însă deocamdată, acesta nu a răspuns la mesaj.

Pe 4 august, deputatul PSRM Vladimir Odnostalko a anunțat că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Inspectoratul Fiscal de Stat despre mai multe „neconcordanțe și lacune” în declararea veniturilor și intereselor personale ale deputatului PAS Mihai Popșoi. În replică, parlamentarul vizat susține că s-ar încerca astfel să se „distragă atenția publică de la hoțiile socialiștilor”.

Pe 31 iulie, deputatul PSRM Grigore Novac a anunțat că a sesizat ANI și Procuratura Generală, ca să verifice „neconcordanțele și lacunele” din declarațiile de avere și interese persoanale ale deputatului PAS Dumitru Alaiba. Contactat de NM, Alaiba a răspuns că este gata să răspundă „cu plăcere” oricărui demers, însă și Novac ar trebui să explice de unde are „cadouri de mii de euro”.

Pe 30 iulie, parlamentarul socialist Grigore Novac a depus o solicitare la ANI și PG, prin care cere verificarea declarațiilor de avere și interese ale deputatei PAS Veronica Roșca. Ca și în cazul lui Dumitru Alaiba, Novac a argumentat că a depistate mai multe „neconcordanțe și lacune”. În replică, Veronica Roșca a declarat că este vorba despre „răfuieli politice” și că este gata să răspundă în fața legii pentru fiecare ban câștigat de ea și familia sa.

Anterior, ANI a emis un act de constatare care îl vizează chiar pe Grigore Novac. Potrivit inspectorului de integritate al ANI, deputatul nu ar fi inclus în declarația de avere pe anii 2015-2019 un venit în sumă de 1 300 de dolari, două locuințe aflate în posesia sa cu statut de domiciliu permanent.

Grigore Novac a respins acuzațiile aduse de ANI și a contestat actul în instanța de contencios administrativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: