Încă o victimă a apelor: Un minor s-a înecat la Hincăuți, Edineț
Full Article 1 minutes read

Încă o victimă a apelor: Un minor s-a înecat la Hincăuți, Edineț

Un minor, în vârstă de 16 ani, s-a înecat după ce a mers la scăldat. Tragedia a avut loc în satul Hincăuți din raionul Edineț. Corpul neînsuflețit al băiatului a fost recuperat de salvatori în seara zilei de 18 iulie, anunță IGSU.

Potrivit sursei citate, la fața locului pentru efectuarea căutărilor subacvatice a intervenit o echipă de salvatori din cadrul Unității de salvatori și pompieri Edineț, care au extras cadavrul minorului de la o adâncime de 5 m.

Toate circumstanțele cazului urmează să fie stabilite de către organele de resort.

În acest context, angajații IGSU îndemnă repetat populația să nu opteze pentru scăldatul în locuri neautorizate sau în iazuri și lacuri care nu sunt dotate cu stații de salvare.

Mai mult, pentru prevenirea tragediilor este indicată supravegherea strictă a minorilor în preajma bazinelor acvatice și a spațiilor de agrement.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului și-au pierdut viața în bazinele acvatice 37 de persoane, inclusiv 5 minori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: