Încă trei raioane din Moldova au intrat în „zona roșie” din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID
Full Article 2 minutes read

Încă trei raioane din Moldova au intrat în „zona roșie” din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a actualizat datele săptămânale privind rata de infectare cu coronavirus în Moldova. În prezent, în „zona roșie” se află 9 regiuni. Față de săptămâna trecută, situația s-a înrăutățit în alte trei regiuni: Edineț, Dondușeni și Rezina.

Săptămâna trecută, în „zona roșie” se aflau două municipii – Chișinău și Bălți și patru raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Glodeni și Sîngerei. Datele arătau că incidența săptămânală a infecției Covid-19 constituia 250 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Datele actualizate ale ANSP arată că „lideri” la capitolul infectări cu coronavirus sunt Rezina – 557 de cazuri la 100 de mii de locuitori, precum și Chișinău și Bălți – 436 și 455 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat pe 25 octombrie că, din cauza supraaglomerării, în spitalele din Chișinău ar putea să nu mai fie primiți pacienți din alte raioane, infectați cu coronavirus.

***

O dată la fiecare șapte zile, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) stabilește în ce „zonă” să plaseze o localitate sau alta din Moldova. Zonele sunt patru la număr: verde, galbenă, portocalie și roșie. Restricțiile stabilite pentru fiecare zonă vor funcționa timp de 14 zile. În cazul în care situația se va agrava, restricțiile vor fi înăsprite, iar dacă numărul de contaminări va scădea – vor fi relaxate.

Mai multe detalii despre restricțiile valabile pentru fiecare zonă, puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: