Încă un cetățean al Moldovei, victimă în atentatul din Rusia? MAE dezminte declarațiile Irinei Vlah
Full Article 2 minutes read

Încă un cetățean al Moldovei, victimă în atentatul din Rusia? MAE dezminte declarațiile Irinei Vlah

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dezminte declarațiile fostei bașcane a Găgăuziei Irina Vlah, potrivit căreia o femeie pe nume Olga Col, care ar fi originară din Moldova, a fost rănită în timpul atacului armat din Crocus Cit Hall, din Moscova. Contactat de NM pentru un comentariu, reprezentanții MAE au declarat că femeia nu este din Moldova.

„Am primit informații că într-una din instituțiile medicale din orașul Moscova se află o conațională din Moldova, poate chiar din Găgăuzia, Olga Vladimirovna Col”, a declarat Irina Vlah pe 27 martie.

Contactat de NM pentru un comentariu, MAE a precizat că, potrivit informațiilor furnizate de ambasada țării noastre în Federația Rusă, Olga Col este cetățeancă a Rusiei. „Doamna nu figurează în baza de date ca cetățean al Republicii Moldova”, a precizat MAE.

Amintim că atacul terorist de la Crocus City Hall din Moscova a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul. Potrivit ultimelor date, în urma atacului,140 de persoane au fost ucise, iar peste 180 – rănite. Potrivit Baza, 95 de persoane continuă să fie date dispărute fără urmă, după atacul terorist.

De menționat că, pe 25 martie, MAE a confirmat decesul unui cetățean al Republicii Moldova în timpul atacului de la Crocus. MAE a precizat că este vorba despre o femeie, în vârstă de 42 de ani. Anterior, presa a scris că ar fi vorba despre Cristina Costiucenco, originară din Bender. În seara tragicului eveniment, femeia ar fi venit la concertul trupei Picnic împreună cu soțul. Bărbatul s-ar afla, de asemenea, pe lista celor uciși. Moartea lui nu a fost confirmată, însă, oficial. Liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat anterior, în timpul unei ședințe cu subalternii săi, că mai multe persoane din regiunea transnistreană ar fi fost victime ale atacului – declarații care nu au fost confirmate de Chișinău până acum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: