Încă un „da” pentru Moldova? Maia Sandu a discutat cu premierul Finlandei despre statutul de candidat la aderare
Full Article 2 minutes read

Încă un „da” pentru Moldova? Maia Sandu a discutat cu premierul Finlandei despre statutul de candidat la aderare

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 20 iunie o discuție telefonică cu prim-ministra Finlandei, Sanna Marin. Potrivit administrației prezidențiale, oficialii au discutat și despre statutul Republicii Moldova de candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Printre subiectele abordate se numără opinia Comisiei Europene privind oportunitatea de a oferi țării noastre statutul de candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a confirmat, în context, angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele lansate în ultimul an.

De asemenea, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul de dezvoltare oferit țării noastre de către autoritățile de la Helsinki și a menționat că mizăm pe susținerea Finlandei în cadrul Consiliului European din 23 și 24 iunie.

Amintim că reședintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut țărilor-membre al Consiliului să susțină acordarea statutului de candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Adresarea a fost publicată în seara de 20 iunie, cu doar câteva zile înainte de summitul de la Bruxelles.

***

Pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles se va desfășura reuniunea Consiliului European. Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, aceasta fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE. Anterior, Comisia Europeană a recomandat ca cele două țări să primească acest statut.

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: