Încă un lucrător medical a fost răpus de COVID-19. Este vorba despre o asistentă medicală din Fălești
Full Article 2 minutes read

Încă un lucrător medical a fost răpus de COVID-19. Este vorba despre o asistentă medicală din Fălești

Încă un lucrător medical a fost răpus de COVID-19. Este vorba despre Lidia Lungu, asistentă medicală din cadrul Spitalului Raional Fălești. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. Ea este una dintre cele 5 persoane care au decedat în ultimele 24 de ore din cauza infecției cu coronavirus. Este al patrulea caz de deces al unui angajat al sistemului de sănătate.

„Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o”, se arată în comunicat.

Femeia avea 68 ani și fusese nternată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie. Aceasta suferea de mai multe boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Potrivit primarului orașului Fălești, în prezent, în spitalul raional din localitate lucrează doar 6 medici în 3 ture.

Amintim că bilanțul deceselor în urma infecției cu COVID-19 a ajuns la 52.

Potrivit ministrului Sănătății, 195 de persoane sunt în stare gravă, în prezent.

Amintim că, din 17 martie, în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență națională pe o perioadă de 60 de zile din cauza răspândirii coronavirusului de tip nou. Până în prezent, au fost diagnosticate 1914 persoane în condiții de laborator și 135 telefonic de către medicii de familie. În 510 cazuri este vorba despre angajaţi ai sistemului de sănătate.

La fel, sunt internați 74 copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

În perioada 7 martie – 16 aprilie au fost înregistrate 235 de cazuri de vindecare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: