Încă un medic din Moldova a fost răpus de COVID-19. Avea 59 de ani
Full Article 2 minutes read

Încă un medic din Moldova a fost răpus de COVID-19. Avea 59 de ani

Un medic în vârstă de 59 de ani din capitală a decedat în urma infectării cu COVID-19. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, care a precizat că este vorba despre un medic radiolog, care activa în cadrul unei clinici private. 

Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, cu diagnosticul de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III.

Regretatul medic, de profesie radiolog, doctor în ştiinţe medicale, activa ca Şef de secţie în cadrul clinicii Repromed, iar anterior a deţinut funcţiile de şef Secţie Radiologie şi şef Secţie medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

„Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îşi exprimă tristeţea profundă pentru trecerea în nefiinţă a unui profesionist, care şi-a dedicat întreaga carieră sistemului medical. Sincere condoleanţe familiei, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat. Analiza epidemiologică efectuată de către specialiști a demonstrat că infectarea nu a avut loc la locul de muncă a acestuia. Anterior acesta a efectuat o vizită în Marea Britanie”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că este al treilea medic din Republica Moldova răpus de infecția COVID-19. În data de 27 martie, ministrul Sănătății a anunțat că o femeie de 79 de ani a decedat după ce a contractat virusul. Aceasta lucra în sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească. Ulterior, pe 3 aprilie, a fost constatat decesul unei alte femei care, la fel, lucra medic la ambulanță. Aceasta avea 65 de ani și era din Soroca.

Astfel, bilanțul total al victimelor din Republica Moldova care au decedat din cauza infecției cu COVID-19 se ridică la 15.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: